DIÀLEGS TEATRALS EN ANGLÈS – UNA PRÀCTICA SÚPER MOTIVANT PELS NENS I JOVES
DIÀLEGS TEATRALS EN ANGLÈS – UNA PRÀCTICA SÚPER MOTIVANT PELS NENS I JOVES
Un dia a la classe dels joves del nivell intermedi d’anglès, mentre explicàvem com fer l’apartat del writing on hi ha el principi o el final d’una historia i on tu has d’inventar com acaba o com comença aquesta historia, els joves es van espantar i van dir que ells no seran capaços de fer-lo i que era molt difícil.
“Com que molt difícil quan ja heu inventat històries en anglès mil vegades?!”, els hi vam dir. “I molts de vosaltres en vau fer de molt originals!”, els hi vam recordar.
Però tot i així no estaven gaire convençuts.
Així que, per mostrar-los que SI que poden inventar i escriure histories boniques i divertides, vam decidir de convertir-lo tot en un joc: DIÀLEGS TEATRALS.
Els nens i joves no haurien de parar mai de jugar. Hi ha molts tipus de jocs. De petit jugues amb els ninots, cotxes, pilotes, de més gran vas al parc i trobes gronxadors o corres amb els amics….Però creixes i l’únic joc que fas són els vídeo jocs.
I per què no jugaries com quan eres un nen, quan parlaves amb els ninots o feies carreres amb els cotxes, tu sol al terra o sobre la catifa, amb les teves joguines, dirigint-te a elles com si fossin persones? Per què no et convertiries en un personatge i crearies un joc, el TEU joc, gaudint posant-te a la pell d’aquell personatge que fas i a més EN ANGLÈS?
Així va venir l’idea de potenciar els DIÀLEGS TEATRALS, que de fet, ja estàvem fent a classe, però potser no tan sovint.
El primer el que vam fer va ser donar el final fet (escrit) de varies històries, moltes d’elles ja bastant conegudes. Els vam posar en parelles o en grups, i els hi vam donar un cert temps per inventar el principi del diàleg.
Un cop fet l’escrit, els hi vam corregir els errors, afegint alguna frase més, per condimentar els diàlegs.
Els alumnes van memoritzar els seus diàlegs practicant-los amb les seves parelles.
Que faltava?
Corregir la pronunciació, entonació i afegir els moviments per que no semblin com uns pals que parlen, és a dir, la teatralització dels personatges.
I d’aquí ja va començar a fer volar la imaginació de tots: “Volem afegir aquesta escena! Volem fer aquest gest o mímica! Volem portar coses de casa! Volem….”
Ens encanta aquest “VOLEM” dels alumnes!
Aquell grup del nivell intermedi va començar motivar als altres grups també i els diàlegs teatrals es van expandir per tota l’Escola Comunica’t com una taca d’oli!
Què hem guanyat amb això?
Voluntat, confiança, seguretat i sobretot una millora d’anglès increïble!!
Els alumnes es troben més motivats que mai!
I l’equip de Comunica’t – súper content!
A continuació podeu veure algunes fotos i alguns enllaços per anar fent boca dels treballs que han fet els alumnes. Però si us feu subscriptors del nostre canal de YouTube no us en perdéreu ni un.
I definitivament podem dir que els DIÀLEGS TEATRALS made in Escola Comunica’t els seguirem fent per potenciar al màxim el talent dels nostres alumnes.
Escola Idiomes Barcelona